PIC – Festa del Dibuix – 2022


Així va ser la primera edició del PIC Fest.

Participants

PINTURA I DITS, taller a càrrec de Joan Codina.
Ubicació: Vestíbul EAM.
Horari: de 10 a 13h i de 16 a 19.
NO cal inscripció prèvia.

El taller “Pintar amb els dits” pretén imitar el procés de treball que segueixo quan treballo amb la pintura. Sempre que pinto, m’inspiro en la quotidianitat del temps i l’espai que transito. Aquest procés de treball està influenciat per ecos del dadaisme: el caos, l’atzar, la imperfecció, la ironia, i la immediatesa, entre d’altres; i per mi, tot això, és bellesa. Al capdavall, no és justament així la vida real?

@codinadonaire

PICZINE, taller a càrrec de Bronca Ass.
Ubicacions: Biblioteca i vestíbul EAM.
Horari: d’11 a 13h i de 17 a 19h.
Cal inscripció prèvia.

Bronca és una associació autogestionada del centre històric de Lleida que busca crear una xarxa de difusió d’artistes locals així com difondre treballs d’altres artistes underground i fer-los accessibles en el circuit cultural de la nostra ciutat. Generem activitats com presentacions i xerrades, exposicions i cinefòrums, però sobretot fem tasques d’una editorial en la qual el catàleg sorgeix dels interessos de les nostres sòcies.

GERROS EXQUISITS, taller a càrrec de Judith Farr.
Ubicació: Paret exterior de l’entrada de l’EAM Leandre Cristòfol.
Horari: de 10 a 13h i de 16 a 19.
NO cal inscripció prèvia.

El taller participatiu planteja una mena de joc on construïm les imatges junts (fent servir pintura i pinzells bàsicament). Hi hauran una sèrie de gerros per construir i amb un límit de temps un persona afegeix la seva part del dibuix i a cap del temps canvia de gerro. Hi hauran dos fases del joc: primer amb dos colors fer la silueta i segon amb un color fosc que podria ser negre afegir detalls i textures. És com el joc “Cadàver exquisit” que passaria a ser “Gerros exquisits”.

@jbfarr

ESCALES AUTOCROMÀTIQUES, taller a càrrec de Promethea Ass.
Ubicació: Vestíbul EAM.
Horari: de 10 a 13h i de 16 a 19.
NO cal inscripció prèvia.

Qui són Promethea? / L’Associació Cultural d’Artistes Promethea, va néixer a la ciutat de Lleida gràcies al talent de sis estudiants d’Il·lustració de l’EAM Leandre cristòfol i és un bon testimoni del pols artístic que batega amb força al cor de Ponent. Actualment, Promethea està formada per un grup de joves de Lleida, un conjunt de promeses artístiques que han vingut per quedar-se i que, tot i la seva joventut, tenen molt clar què volen i on han d’arribar.
Per al PIC Dibuix Fest, Promethea a través de l’artista Luis ALberto Sancho aka Foxy, planteja una intervenció participativa a les escales del C. SANT PAU, amb l’objectiu de refer un espai proper a l’escola a partir del cromatisme des els espais frontals de l’escala. Una proposta realitzada amb pintura plàstica o acrílica, per tant amb una duració temporal.

@associacio_promethea

PARTICIPA EN ALGO QUE MAI HE FET, taller a càrrec de Lorena Rivega.
Ubicació: Vidriera Departament de Joventut.
Horari: De 16 a 19h.
Cal inscripció prèvia.

Lorena Rivega exercita un imaginari de tendències oníriques, on crea escenes a mig camí d’allò familiar i del subconscient, en una combinació de referents tan domèstics i personals en entorns salvatges i d’arquitectures mítiques, on l’artista explora la noció del canvi i la transició. El seu treball s’ha mostrat a l’Ó! Galeria de Porto, a Portugal, i The Barrio Tattoo i El Beat Bar de Lleida, entre d’altres. També ha participat en el Núm. 1 de la revista de còmic Forn de Calç d’Extinció Edicions. Actualment treballa com a il·lustradora freelance i en la seva obra personal. Pel PIC Dibuix Fest ens proposa un treball col·laboratiu en base a una vidriera on desplegarà conjuntamet amb els seu equip d’ajudants PIC tot mel seu imaginari.

@lorenarivega

ROSTRES PÀL·LIDS, mini taller de caricatura, a càrrec de Matias Tolsà.
Ubicació: Altell EAM.
Horari: de 10 a 13h i de 16 a 19.
NO cal inscripció prèvia.

Mini-taller de caricatura, a càrrec de Matías Tolsà (matiastolsa.com) La caricatura és la interpretació personal, normalment simpàtica i divertida, del rostre d’una persona (o animal), i és un art que no requereix d’una gran tècnica de dibuix sino d’una bona capacitat d’observació i anàlisi per part de l’autor/a. En aquesta classe pràctica aprendrem a realitzar la nostra primera caricatura, jugant amb els tamanys, formes i distàncies de les diferents parts d’un rostre. Taller obert a persones de totes les edats, amb o sense coneixements previs de dibuix.

@matiastolsa

XERRADA a càrrec de Lara Costafreda / Col·labora Àrea de la dona.
Ubicació: Sala Alfred Perenya.
Horari: 12h.
NO cal inscripció prèvia.

La creativitat com a eina de transformació social

La il·lustració, així com tots els camps que formen part d’allò que entenem per comunicació visual, és una disciplina capaç de millorar les condicions de vida de les persones; concienciar, informar i divulgar sobre problemes urgents de la societat des del plantejament de solucions innovadores, creatives i contemporànies capaces d’incidir en l’imaginari col·lectiu d’un marc espaciotemporal concret.
Així, l’il·lustrador o il·lustradora té la possibilitat d’esdevenir un important agent de canvi posant les seves idees i pràctiques creatives al servei de les persones i el planeta.
Lara Costafreda, il·lustradora i activista, ens explicarà la seva experiència personal i professional en el camp del disseny i la comunicació com disciplines capaces de provocar millor socials a través de l’anàlisis de l’entorn, la creativitat i l’estratègia.

@laracostafreda


Inscriu-te

Introdueix el teu nom i cognoms
Introdueix el teu correu electrònic
Trieu els tallers on us voleu inscriure
Tots els tallers han estat plens. Gràcies a tothom per la participació!